Med blogg

Pass på, då är även jag med blogg. Det känns kanske inte riktigt som jag men nu när jag ska iväg på äventyr kan det ju va trevligt för folk där hemma att veta hur jag har det och då är ju blogg en smidigt verktyg. Så hallå bloggis! Jag vet inte riktigt hur det är med internet där jag ska bo men jag hoppas kan jag uppdatera lite då och då. 

Så, jag ska alltså åka till Uganda om en och en halv vecka. Jag ska bosätta mig i staden Masaka, 12 mil söder om huvudstaden, i tre månader. Jag ska arbeta för en organisation som heter Uganda Child Care Sweden. De driver fadderbarnsverksamhet, odlingsprojekt i familjer, soppkök och skolutvecklingsprojekt. Jag ska främst arbeta med odlingspojektet, soppköket och skolutvecklingsprojektet. Vad jag ska göra exakt klarnar förhoppningsvis så fort jag är på plats och då kan jag såklart berätta mer. Även om jag kommer vara den enda volontären för UCC så kommer jag inte bo själv utan jag kommer bo med volontärer som är där för UCC's systerorganisation som drivs av ett danskt par.

Såhär innan avresa känns det inte riktigt på riktigt. Jag förbereder massa saker, vaccinerar mig, anmäler att jag ska till Uganda till UD, köper kläder som täcker knän och axlar utan att riktigt förstå att jag faktiskt kommer befinna mig i Afrika väldigt snart. Jag hoppas det går upp för mig snart.

Om ni vill snoka lite på organisationen jag åker för så finns dom på fejjan, https://www.facebook.com/UgandaChildCareSweden . Gå in och like'a vettja!